Sufinanciranje projekta ”Razvoj simboličke igre”

WhatsApp Image 2023-11-27 at 08.42.15

Dječji vrtić Stankovci javio se Zakladi ”Hrvatska za djecu” sa zahtjevom za ostvarivanje jednokratne potpore male vrijednosti za provedbu projekta ”Razvoj simoboličke igre”.

Dana 19.11.2023. sa Zakladom „Hrvatska za djecu“ zaključio se ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za nabavu opreme potrebne za provođenje projekta u vrijednosti od 662, 80 €.

Projekt ”Razvoj simboličke igre” Dječjeg vrtića Stankovci namijenjen je odgojnoj skupini rane dobi, odnosno djeci od prve do treće godine života. Cilj projekta je potaknuti razvoj simboličke igre koja je prilika djetetu da upozna sebe, svijet oko sebe, ali i sve osobe koje ga okružuju. Simbolička igra djeci omogućuje razvoj govora, tolerancije i pozitivnih socijalnih interakcija s čitavom okolinom, kao i razvoj u drugim aspektima. Također, simbolička igra pomaže u razvoju izvršnih funkcija, socio-emocionalnom razvoju te potiče kreativnost djeteta.

Dobivenim sredstvima nabavit će se oprema za obiteljski centar (dječja drvena kuhinja, kolica za lutke) te set garaže za igru autićima. Nabava opreme omogućit će djeci istraživanje i učenje o novim stvarima i pojavama sukladno njihovim interesima i razvoj samopouzdanja kada dođe do rješenja ili nauči novu vještinu.

Uz zahvalu Zakladi ”Hrvatska za djecu” radujemo se provedbi ovog projekta i veselimo se budućima 🙂

 

OBAVIJESTI

Nakon održane sjednice Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Stankovci 15. svibnja